Založ si blog

Elektromobily s nekonečným dojazdom sú reálna vec.

Je možné raz nabiť baterku elektro auta a potom jazdiť po celej planéte prakticky navždy bez dobíjania.

Zdá sa vám takéto tvrdenie ako niečo nereálne a pritiahnuté za vlasy? Áno, vyzerá to tak pri súčasných poznatkoch z fyziky. Lenže, ak vezmeme do úvahy moje práce z fyziky, tak veci sa začnú javiť inak.

Ide o supravodivosť vo vodiči pri normálnych teplotách. Podľa mojej fyziky je supravodivosť zmena elektromagnetického poľa z otvoreného (odomknutého) poľa na pole zatvorené (zamknuté). Pri tejto zmene poľa sa menia aj vlastnosti poľa a aj známe poznatky z fyziky. Napríklad, že pole dokáže pôsobiť (pohybovať) na telesá bez straty svojej energie. A nie je to žiadne porušenie zákonov fyziky ani perpetuum mobile, ale ide o platné zákony prírody.

Aby sme dosiahli supravodivosť musíme získať zamknuté (zatvorené) fyzikálne pole. Zamknuté (zatvorené) fyzikálne pole je také pole, z ktorého nevieme odobrať jeho hmotnosť spojito, ale iba po dávkach. Ak z poľa vieme odoberať jeho hmotnosť spojito, tak takéto pole je otvorené (odomknuté). A opačný prípad je pole zatvorené (zamknuté).

Elektromagnetické pole má hmotnosť v coulomboch. Cez bežné vodiče nám preteká otvorené (odomknuté) elektromagnetické pole. Toto pole stráca energiu, lebo stráca svoju hmotnosť a hmotnosť a energia je to prakticky jedno a to isté. Ak zamkneme (zatvoríme) pole, tak mu znemožníme strácať svoju hmotnosť a energiu a toto pole dokáže hýbať predmetmi bez straty svojej energie.

Ako dosiahneme zamknuté (zatvorené) pole? Aká je technológia výroby vodiča, cez ktorý by pretekalo uzatvorené (zamknuté) elektromagnetické pole?

Návod je nasledovný. Čím je vodič tenší, tým viac sa približuje k zamknutému poľu. Aby sme dosiahli supravodivý vodič pri normálnej teplote musí byť dostatočne tenký s veľmi malým prierezom, rádovo v mikrometroch, aby vykazoval znaky supravodivosti. Aké sú to rozmery to neviem, tu musí prebehnúť výskum.

Potom to treba technologicky upraviť tak, aby sa to dalo používať vo výrobkoch a to sa urobí tak, že sa natiahnu tenké vodiče v izolante, kde sú od seba v určitej vzdialenosti – tá vzdialenosť je potrebná na to, aby sa pole v interakcii na iné pole nepremenilo na otvorené (odomknuté), ale zostalo stále zatvorené (zamknuté). Cez takto upravený vodič už môže pretekať nejaký prúd bez toho, aby spálilo vodič a aby sa to dalo technicky využívať.

A tram-ta-tá máme supravodič pri normálnej teplote. A z neho už môžeme vyrobiť elektromotor, že keď sa bude ten elektromotor točiť, tak bude vyvíjať silu, ale nebude potrebná energia z baterky, len jej napätie, ktoré – to napätie nebude pre prácu elektromotora potrebné dobíjať, lebo motor nebude odoberať coulombovú hmotu.

A takto máme elektromobil s nekonečným dojazdom, kde takéto auto raz nabijeme a používame neobmedzene.

Nejde o porušenie žiadnych zákonov fyziky, lebo telesá je možné v priestore presúvať aj tak, že vynaložíme nulovú energiu, kde nepôjde o výrobu energie z ničoho alebo o nejaké perpetuum mobile.

Prečo nie sme ľahší, keď nám Mesiac prechádza ponad hlavu?

16.02.2023

Položil si už niekedy niekto takúto otázku? Neviem, či bolo vôbec niekoho na svete, kto sa na toto pýtal. Pritom ide o otázku, ktorá leží na očiach a nikto sa na ňu nepýta. Máme prílivy a odlivy ako dôsledok príťažlivosti Mesiaca a obdobne by mala kolísať aj naša tiaž na Zemi podľa toho, či je Mesiac nad našimi havami alebo pod našimi nohami. Vie niekto odpovedať [...]

Návod ako rušiť gravitáciu s magnetickou indukciou.

31.05.2022

Ukážeme si postup ako rušiť gravitáciu tu na Zemi, aby sme vyrušili silu, ktorá priťahuje predmety k Zemi. Najprv jednoduchý úvod do problematiky, že aký je skutkový stav vecí ohľadne toho, čomu hovoríme gravitácia. Ak chceme na Zemi rušiť gravitáciu, tak si treba uvedomiť, že na Zemi nepôsobí žiadna gravitácia, ale odpudivá sila priestorového poľa. Priestor nie je [...]

Nový objav! Imaginárne čísla majú aj reálny obraz.

28.05.2022

Imaginárne čísla majú okrem svojej hodnoty aj svoj reálny obraz (svoje reálne číslo), kde si teraz ukážeme, že ako to je možné, že také vôbec niečo existuje. Imaginárne čísla majú svoj reálny obraz a ten je zhodný z pozíciou na číselnej osi, ak uvážime, že jednotlivé dieliky na číselnej osi sú od seba vzdialené o nejakú vzdialenosť, tak hodnota tejto [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Stanislav Apjar

Zaoberám sa produkciou nového poznania v oblasti fyziky. Robím objavy tak, že dávam známe poznanie do nových vzájomných súvislosti, z čoho vzniká nové poznanie - nový objav.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 23367x
Priemerná čítanosť článkov: 3338x

Autor blogu

Kategórie