Založ si blog

Bez magnetického poľa Zeme by sme žili večne.

Magnetické pole Zeme je príčinou toho, že starneme a že nakoniec aj umrieme. Keby sme toto pole na Zemi nemali, tak by sme nikdy nezomreli a žili by sme večne.

 

Zdá sa vám takéto tvrdenie bláznivé a ako hlúposť? Bláznivé je to len do chvíle dokiaľ sa neoboznámite s fyzikálnymi poľami. Magnetické pole Zeme je fyzikálne pole. Toto fyzikálne pole má nejaké vlastnosti, ktoré nie sú vždy a všade rovnaké, ale menia sa podľa toho v akej interakcii je s inými fyzikálnymi poľami.

A aké sú ďalšie fyzikálne polia? Tak za ďalšie fyzikálne polia by sme označili svetlo, elektromagnetické žiarenie a tak ďalej. Čo zistíme, že tieto polia majú spoločné, akú vlastnosť? Zistíme, že tieto všetky polia sú z rovnakého „materiálu“, teda z rovnakej hmoty a patria do rovnakej skupiny.

Iná skupina polí sú silné pole a slabé pole, teda silná interakcia a slabá interakcia. Tá je z iného „materiálu“ ako elektromagnetické a magnetické pole. Silné a slabé pole dohromady vytvárajú časticové pole a sú v tomto poli nerozlučne spojené do jedného celku a uhnetené z rovnakého „materiálu“. Takto sme našli dve hmoty, z ktorých sú uhnetené dve skupiny fyzikálnych polí. A to je všetko? Dve hmoty pre dve skupiny fyzikálnych polí a viac už tu nič nie je? Dnešná fyzika došla len potiaľto.

Ja som v roku 2011 napísal, že priestor nie je geometria, ale fyzikálne pole, ktoré pozostáva z gravitácie a rotácie. Takže tu máme ďalšie fyzikálne pole a to je priestor. Priestor je z iného materiálu ako elektromagnetická skupina fyzikálnych polí a z iného materiálu ako skupina časticových polí. Takže konečný výsledok je taký, že tu máme tri skupiny fyzikálnych polí, medzi ktorými je podobnosť a odlišnosť a každá skupina polí je z iného „materiálu“. Touto podobnosťou a odlišnosťou sa zaoberá Teória podobnosti a odlišnosti troch fyzikálnych polí. Je to najvyššia teória, ktorá stojí vyššie ako Jednotná teória poľa alebo Teória všetkého.

Ak skúmate elektromagnetické pole a na daný jav, ktorý takto opisujete uplatnite logiku podobnosti a odlišnosti, tak po aplikovaní tejto logiky máte taký istý jav (nájdete) v priestorovom poli alebo časticovom poli. Priestorové pole je ťažko uchopiteľné a nie je ľahké ho skúmať meracími prístrojmi, preto je výhodné skúmať elektromagnetické pole a poznať logiku podobnosti a odlišnosti a tú uplatniť na priestorové pole.

A toto všetko čo som tu uviedol sa dá pomenovať súhrnným názvom ako Náuka o fyzikálnych poliach. A z tejto náuky o fyzikálnych poliach vychádza názov tohto blogu. Ja týmto blogom chcem len oznámiť, že let na Mars, ktorý sa chystá bude znamenať aj, že sa dostaneme mimo magnetické pole Zeme a proces starnutia u astronautov sa zastaví.

Ísť do vesmíru znamená nezomrieť. Zomiera sa na Zemi, inde sa žije večne. Priestorové pole tvorí skupina fyzikálnych polí z rovnakého „materiálu“ ako sú fyzikálne pole – rotácia bez gravitácie, fyzikálne pole – gravitácia bez rotácie, fyzikálne pole – priestorové svetlo, fyzikálne pole – gravitácia s rotáciou s prevahou gravitácie a fyzikálne pole – gravitácia s rotáciou s prevahou rotácie.

Na zemi máme priestorové pole, ktoré je fyzikálne pole typu gravitácia s rotáciou s prevahou rotácie a toto pole v spojení magnetickým poľom vytvára jav u živých tvorov, že starnú a zomrú. Takéto magnetické pole je zlé pre život a má aj meno v kultúrnom dedičstve ľudstva, volá sa Satan. Satan je fyzikálne pole, ktoré má podobu magnetického poľa umiestneného do takého priestorového fyzikálneho poľa, ktoré je typu gravitácia s rotáciou s prevahou rotácie.

Ak do takého priestorového poľa umiestnime magnetické pole iného typu ako je na Zemi, tak to nie je Satan, ale len fyzikálne pole ako teleso. Magnetické pole tvorí celá skupina fyzikálnych polí. Máme otvorené (odomknuté) zatvorené (zamknuté) magnetické pole. Potom máme magnetické pole s elektrickým poľom (pulzary) a bez elektrického poľa. Magnetické pole Zeme je otvorené (odomknuté) fyzikálne pole bez elektrickej sily – bez elektrického poľa a len takéto pole v spojení s priestorovým poľom – gravitácia s rotáciou s prevahou rotácie dáva Satana, v ktorom sa starne a umiera.

Magnetické pole s elektrickou silou, ktoré je umiestnené (spojené) do priestorového poľa – gravitácia s rotáciou s prevahou rotácie nám dáva také magnetické pole, ktoré je ako teleso, a teda nejde o pole so schopnosťou konať zlý inteligentný dizajn. Takto môžeme vytvárať kombinácie rôznych spojení fyzikálnych poli a všetky tieto spojenia vytvárajú vlastný fyzikálny svet. Napríklad magnetické pole s elektrickou silou umiestnené do priestorového poľa, ktoré je na Zemi by vytvorilo život, kde sa nezomiera a jesť nie je potrebné, hladom sa neumrie. Prijíma sa potrava len tak pre radosť, nie pre potrebu.

Potrebu jesť majú len deti vo vývine, kým nedosiahnu určitý vek, potom jesť nemusia. Iná kombinácia vytvára iné fyzikálne skutočnosti a aké to nevieme, lebo museli by sme tam prísť a vidieť to.

A ako je možné neprijímať potravu? Ide o fyzikálny jav, že magnetické pole je z materiálu, ktorej hmotnosť je vo fyzikálnom rozmere coulomby. Tieto coulomby vnikajú do tela živočícha a keď je to magnetické pole také, aké je teraz na Zemi, tak táto hmota vniká nasilu do vnútra tela, či ju tam treba alebo netreba. Vnímame to tak, že máme výdaj energie, aj keď do nás vnikla coulombová hmota. V skutočnosti máme príjem energie, ktorý nám škodí a spôsobuje hlad a starnutie. Ak je magnetické pole s elektrickou silou, tak coulombová hmota vniká len toľko koľko jej telo potrebuje a nevniká tam nasilu. Tak vzniká jav večného života a nepotrebnosti prijímať potravu.

Poprosím ľudí, čo píšu blogy o politike, že aby sa skúsili preorientovať aj na iné témy. Blogy, ktoré sa tu uverejňujú sa prakticky už ani čítať nedajú, ak si človek chce zachovať duševné zdravie. Toľko negativity, čo sa uverejňuje to neviem komu prospieva a nič sa tým nerieši. Ja aspoň niečo riešim a aj vyriešim, ak píšem o fyzike.

Pokračovanie blogu niekedy nabudúce, podľa nálady. Len som chcel povedať, že život je večný, tak sa na toto treba zamerať.

 

 

Prečo nie sme ľahší, keď nám Mesiac prechádza ponad hlavu?

16.02.2023

Položil si už niekedy niekto takúto otázku? Neviem, či bolo vôbec niekoho na svete, kto sa na toto pýtal. Pritom ide o otázku, ktorá leží na očiach a nikto sa na ňu nepýta. Máme prílivy a odlivy ako dôsledok príťažlivosti Mesiaca a obdobne by mala kolísať aj naša tiaž na Zemi podľa toho, či je Mesiac nad našimi havami alebo pod našimi nohami. Vie niekto odpovedať [...]

Návod ako rušiť gravitáciu s magnetickou indukciou.

31.05.2022

Ukážeme si postup ako rušiť gravitáciu tu na Zemi, aby sme vyrušili silu, ktorá priťahuje predmety k Zemi. Najprv jednoduchý úvod do problematiky, že aký je skutkový stav vecí ohľadne toho, čomu hovoríme gravitácia. Ak chceme na Zemi rušiť gravitáciu, tak si treba uvedomiť, že na Zemi nepôsobí žiadna gravitácia, ale odpudivá sila priestorového poľa. Priestor nie je [...]

Nový objav! Imaginárne čísla majú aj reálny obraz.

28.05.2022

Imaginárne čísla majú okrem svojej hodnoty aj svoj reálny obraz (svoje reálne číslo), kde si teraz ukážeme, že ako to je možné, že také vôbec niečo existuje. Imaginárne čísla majú svoj reálny obraz a ten je zhodný z pozíciou na číselnej osi, ak uvážime, že jednotlivé dieliky na číselnej osi sú od seba vzdialené o nejakú vzdialenosť, tak hodnota tejto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Stanislav Apjar

Zaoberám sa produkciou nového poznania v oblasti fyziky. Robím objavy tak, že dávam známe poznanie do nových vzájomných súvislosti, z čoho vzniká nové poznanie - nový objav.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 23381x
Priemerná čítanosť článkov: 3340x

Autor blogu

Kategórie